Dit is de beste Chromebook hoes van 2021 [alle formaten]

Chromebook hoes

Het is zover, je nieuwe Chromebook is binnen en je wil ermee aan de slag. Dan is het natuurlijk ook belangrijk deze goed te beschermen met een Chromebook hoes. Er is vrij veel keuze, daarom hebben wij een aantal tips voor je, maar ook de beste Chromebook sleeves voor je op een rij gezet.

Chromebook hoes

Er zijn erg veel verschillende Chromebooks op de markt, maar gelukkig is de keuze voor een Chromebook hoes iets minder gecompliceerd.

Lees ook: Chromebook-guide: alles over Chromebooks

Er zijn natuurlijk een aantal eigenschappen die belangrijk zijn als je tot aankoop overgaat, maar de verschillen, los van looks, materiaal en formaat zijn niet zo bijster groot. Daarom heb ik vandaag een lijstje gemaakt van de beste Chromebooks sleeves, waarbij ik uiteraard rekening hou met formaat.

Verder zijn er nog een aantal tips waar je op moet letten voor het zoeken van een Chromebook hoes, waarbij vooral de eerste tip erg belangrijk is. Dat is dan ook meteen waar ik mee wil beginnen.

Chromebook sleeve kopen: 3 tips

Hieronder een lijstje met drie tips en zaken die je moet overwegen voordat je overgaat tot de aankoop van een Chromebook hoes.

1. Check de binnen maat

Het klinkt logisch, je koopt bijvoorbeeld een Chromebook hoes van 15 inch, je zou dan verwachten dat jouw Chromebook er dan ook gewoon in past. Dat is in 95% van de gevallen ook waar, er is dus één ding waar je goed op moet letten en dat zijn de binnenmaten.

De binnenmaat van een 15 inch sleeve is niet bij elk product hetzelfde. Wil je er helemaal zeker van zijn of jouw Chromebook erin past, check dan de binnenmaten van de hoes en vergelijk deze met de maten van jouw device. Uiteraard heb je een (kleine) marge nodig om hem ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Een centimeter is hier in principe genoeg.

2. Bepaal hoeveel bescherming je wil

Naast leuke designs en looks, zijn er ook een aantal praktische keuzes die moet maken. Denk hierbij bijvoorbeeld of je op zoek bent naar een hoes die tegen een stootje kan, voor bijvoorbeeld tijdens het reizen, of je genoeg hebt aan ‘reguliere’ bescherming. Er zijn hier dus ook een aantal opties in te vinden.

Verder zijn er ook Chromebook sleeves die (spat-)waterdicht zijn en dus bestand zijn tegen (een beetje) water. Mocht dat handig zijn in jouw specifieke geval is dat uiteraard ook iets om naar uit te kijken.

3. Zoek je nog extra opties?

Misschien zoek je ook wel een hoes voor je Chromebook, met een extra groot vak voor accessoires: hier kun je dan bijvoorbeeld een muis of andere accessoires in meenemen. Hierbij kun je ook denken aan bijvoorbeeld de oplader. Als je dan kiest voor een te strakke hoes zonder extra opbergvakken, dan past deze er wellicht niet direct bij.

Chromebook hoes: dit zijn de beste keuzes

Ik heb een lijstje gemaakt met ‘gewoon goede’ Chromebook covers, maar hierin speelt smaak natuurlijk ook een rol. De hoezen zijn in alle maten verkrijgbaar, mits anders aangegeven.

Beste koop
Chromebook hoes case logic
Chromebook hoes case logic grijs
Chromebook hoes case logic rood
Chromebook hoes case logic geel
Chromebook hoes case logic
Chromebook hoes case logic grijs
Chromebook hoes case logic rood
Chromebook hoes case logic geel

Deze Case Logic Chromebook hoes is niet voor niets zo populair: hij is eenvoudig en voldoet aan alle eisen voor een gewoon, goede sleeve.

Het mooie is ook dat deze hoes in veel verschillende maten en kleuren te verkrijgen is, waardoor hij om praktisch elke Chromebook past, maar ook in een kleur te verkrijgen is die bij elke smaak past.

Geschikt voor

  • 11 inch
  • 12 inch
  • 14 inch
  • 15 inch
  • 17 inch

Chromebook hoes Case logic Huxton zwart
Chromebook hoes Case logic Huxton blauw
Chromebook hoes Case logic Huxton zwart
Chromebook hoes Case logic Huxton blauw

De Case Logic Huxton is een Chromebook hoes die ook door velen gewaardeerd wordt en heeft dan ook al bijna 1000?! reviews. Aan de buitenkant zit nog een schuin ritsvak zodat je hier een aantal accessoires in kunt opbergen, zoals bijvoorbeeld een oplader of een muis.

Geschikt voor

  • 13 inch
  • 15 inch

Chromebook hoes Burkely Rain Riley
Chromebook hoes Burkely Rain Riley
Chromebook hoes Burkely Rain Riley
Chromebook hoes Burkely Rain Riley
Chromebook hoes Burkely Rain Riley
Chromebook hoes Burkely Rain Riley

De Burkely Rain Riley is een leren hoes, hetgeen meteen zorgt voor een wat sjieker uiterlijk. Daarnaast is deze hoes waterafstotend door een extra laagje dat op het leer is aangebracht.

Verder vinden we ook nog een extra vak in deze hoes, voor het opbergen van (kleine) accessoires.

Geschikt voor

  • 13 inch
  • 15 inch

Specificaties

Zoals je ziet zijn er meerdere opties voor Chromebook sleeves en hoezen. Mocht jouw favoriet er niet bij staan, of twijfel je nog, hieronder nog een aantal handige links van (web)winkels die een Chromebook hoes aanbieden. Uiteraard link ik je meteen naar de juiste pagina!

Er zijn ook fabrikanten die eigen hoezen aanbieden, zoals bijvoorbeeld HP. Meestal zie ik echter dat mensen prima uit de voeten kunnen met andere merken, dus dit hoeft absoluut niet hetzelfde te zijn als het merk van jouw apparaat.

Ik hoop in ieder geval dat je met deze informatie een nieuwe, geschikte hoes of tas voor je Chromebook kunt vinden.

Afbeelding: pixabay.com | ottogarcia, CC

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

Chromefans
Logo