Heeft een Chromecast Bluetooth? Alles wat je moet weten

Chromecast Bluetooth

Of een Chromecast Bluetooth heeft, hangt af van het model. Er zijn wel Chromecasts die van Bluetooth voorzien zijn, maar dit geldt niet voor de gehele line-up. In dit artikel leg ik precies uit welke apparaten dit zijn en hoe je verbinding maakt met bijvoorbeeld een Bluetooth speaker of een koptelefoon.

Heeft een Chromecast Bluetooth? Afhankelijk van het model heeft een Chromecast Bluetooth. Zo beschikt de Chromecast met Google TV wel over Bluetooth, maar de gewone versie niet. Of je deze verbindingsmogelijkheid kunt gebruiken is dus afhankelijk van jouw specifieke model.

Chromecast USB HDMI
Via: Chromefans

Chromecast Bluetooth

Er zijn dus verschillen als het gaat om de Bluetooth-verbinding van een Chromecast. Om te streamen maakt de dongle gebruik van wifi. Daarom dien je bij het instellen van de Chromecast, ook verbinding te maken met het wifi-netwerk.

Dus voor het initieel installeren en gebruiken van de Chromecast heb je geen Bluetooth nodig. Toch zijn er toepassingen te bedenken die handig kunnen zijn als je deze extra verbindingsmogelijkheid hebt.

Denk bijvoorbeeld aan het verbinden van externe apparaten, zoals bijvoorbeeld een Bluetooth speaker of een draadloze koptelefoon. Op deze manier kun je eenvoudig het geluid van de Chromecast via een extern apparaat af laten spelen.

De eerste Chromecast kwam in 2012 op de markt en inmiddels zijn we een aantal versies verder. Hieronder een overzicht van de modellen Chromecast die wel (en niet) over Bluetooth beschikken.

  • Chromecast (V1) – Geen Bluetooth
  • Chromecast (V2) – Geen Bluetooth
  • Chromecast (V3) – Geen Bluetooth
  • Chromecast met Google TV – Wel Bluetooth

Heb je dus een Chromecast met Google TV, dan beschikt deze wel over Bluetooth. Alle andere modellen hebben deze mogelijkheid niet.

Chromecast met Google TV / Chromecast Bluetooth
Chromecast met Google TV / Afbeelding: Chromefans

Toepassingen Bluetooth bij Chromecast

Als je hier terecht gekomen bent, ben je waarschijnlijk op zoek of het mogelijk is om bepaalde apparaten aan een Chromecast te verbinden door gebruik te maken van Bluetooth.

Hierbij gaat het vaak om draadloze oordopjes, die je kunt gebruiken om het geluid van jouw Chromecast te laten spelen. Ook zien we vaker dat Bluetooth-speakers gebruikt worden voor dit doel. Samengevat wordt het dus veel gebruikt om het geluid van de Chromecast via Bluetooth af te laten spelen.

Chromecast met flinke korting 🔥Extra korting🔥

Populairste Chromecast in NL/BE
Unieke korting
Beperkt beschikbaar
Deals beschikbaar bij CoolblueBol.comMediaMarktWehkampExpert en BCC

Chromecast met Google TV BESTE KEUZE

4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)
Deals beschikbaar bij Bol.com, MediaMarkt, Expert, Wehkamp en BCC

Ook zijn er mogelijkheden om een andere afstandsbediening te gebruiken die via Bluetooth wordt aangesloten. Hieronder ga ik dieper in op de methode om de Chromecast te verbinden met een Bluetooth speaker. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met deze verbindingsmethode.

Chromecast Bluetooth speaker

Zijn de speakers van je tv niet krachtig genoeg, of wil je gewoon een Bluetooth-speaker op je Chromecast aansluiten, dan is dat gelukkig vrij eenvoudig te doen.

Om een Bluetooth-speaker (of ander apparaat) op de Chromecast aan te sluiten, heb je een specifiek model nodig: de Chromecast met Google TV. Dat is het witte model met de afstandsbediening. Wil je weten wel model jij hebt, check dan dit overzicht.

Om de Chromecast met een Bluetooth-apparaat te verbinden doorloop je onderstaande stappen.

  1. Zorg dat je Chromecast met Google TV is ingeschakeld (andere modellen werken niet)
  2. Navigeer met de afstandsbediening naar Instellingen>Afstandsbediening en accessoires
  3. Zorg dat jouw device-apparaat in koppelmodus (pairing) staat
  4. Kies hier voor het pairen van een nieuwe device
  5. Selecteer het juiste apparaat en voila: de verbinding is gereed
Chromecast Bluetooth - JBL Speaker
Bluetooth speaker JBL

Wat als mijn model geen Bluetooth heeft?

Maar nu als je geen Chromecast Bluetooth hebt, maar toch wil luisteren op bijvoorbeeld een externe speaker of headphone.

Dan zijn er ook een aantal oplossingen gelukkig.

Nieuwe(re) tv’s hebben vaak Bluetooth ingebouwd. Op deze manier kun je de externe speaker of headphone verbinden met de tv zelf. Op deze manier kun je dus elke Chromecast via een ander geluidskanaal laten spelen. Dit werkt vaak ook zo bij een tv met ingebouwde Chromecast.

Heb je geen Bluetooth op je tv, niet getreurd: het is nog altijd mogelijk om via bijvoorbeeld de koptelefoon-poort (3,5mm) andere apparaten te verbinden. Dit kan een externe speaker zijn, maar ook een bedrade koptelefoon.

Het issue hierbij is vaak wel dat de kabels aan de korte kant zijn, maar dat is gelukkig ook een eenvoudige oplossing voor: een verlengstuk. Deze zijn relatief goedkoop en kun je hier kopen.

Lees ook

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

Chromefans
Logo

Ik gebruikte
100+ Chromecast apps mag ik mijn favoriete apps met je delen?

Schrijf je dan gratis in en ik stuur ze meteen