Chromecast en Firefox: zo cast je vanuit de browser

Firefox logo

De Chromecast en Firefox-browser zijn samen te gebruiken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Chrome, is het proces wel iets moeizamer. In dit artikel leggen we je uit hoe je het toch voor elkaar krijgt de inhoud van Firefox te casten naar een Google Chromecast.

De Firefox-browser

De Firefox-browser wordt door veel gebruikers gezien als een prettig alternatief voor Google Chrome. Dit was de eerste browser die een geheime browserfunctie aanbood, waardoor je het internet op kon zonder meteen overal je persoonlijke gegevens achter te laten.

Het is bovendien een gratis, opensource programma dat beschikbaar is op Android, iOS, Windows en macOS. Je synchroniseert – als je dat wil – je gegevens op alle apparaten, waardoor je altijd de juiste gegevens bij de hand hebt. Firefox heeft daarnaast een groot voordeel ten opzichte van Chrome.

De browser gebruikt namelijk veel minder werkgeheugen en vraagt tevens minder van de processor in je computer, waardoor het programma sneller is en je computer minder traag maakt. Een prima optie dus als je af wil stappen van Google Chrome, op één aspect na: Chromecast-ondersteuning.

Chromecast en Firefox via de smartphone

De Firefox-browser heeft namelijk geen simpele Chromecast-functionaliteit. Je moet daarom werken met een omweg. Die omweg leggen we hieronder in een handig stappenplan uit. Als je de stappen opvolgt, kun je – ook zonder technische kennis – je content streamen naar Chromecast.

Chromecast en firefox
Afbeelding: Google Play Store

We beginnen met de Firefox-browser op Android. Download de browser uit de Google Play Store. Zorg er ook voor dat je een Chromecast geïnstalleerd hebt of dat je een televisie of mediaspeler met ingebouwde Chromecast-functionaliteit hebt. De apparaten moeten op hetzelfde netwerk zitten.

Office 365 met korting Tijdelijke deal
Geschikt voor Chromebook
Word, Excel, Powerpoint en meer
Ook in browser te gebruiken
Interessante Office 365-deal, goedkoper dan rechtstreeks bij Microsoft.

Helaas werkt Chromecast niet met Firefox op een iPhone of iPad. Het is dus niet mogelijk een stream te starten vanaf je mobiele Apple-apparaat met Firefox.

Chromecast met Firefox (Android)
Van Firefox naar de Chromecast streamen? Dat lukt met onderstaand stappenplan.
Open nu Firefox op je Android-apparaat (smartphone of tablet).
Download Firefox uit de Google Play Store en open deze.
Tik in de adresbalk about:confi
In de adresbalk typ je nu about:confi in. Na het accepteren van de waarschuwing, krijg je een instellingenpagina te zien.
Zoek de optie browser.casting.enabled
Zoek de optie browser.casting.enabled op. Staat die nog niet aan? Activeer hem dan.
Verwijder Adoble Flash als deze geïnstalleerd is
Heb je Adobe Flash op je smartphone staan, verwijder dat dan (en als dat niet kan, schakel hem dan uit).
Zoek geschikte media om te streamen
Zorg dat je zeker weet dat de Chromecast de content ondersteunt die je wil streamen (geen zorgen, de lijst met ondersteunde mediaformaten is heel lang).
Navigeer naar de pagina die je wil streamen
Ga naar een pagina met te streamen content. Na het laden van de pagina druk je onderop druk je op de knop voor het casten.
Selecteer nu de geïnstalleerde Chromecast.
Kies de juiste Chromecast en streamen maar!

Chromecast en Firefox via de pc

Als je de Firefox-browser op je pc wil gebruiken voor het streamen van content, dan hebben we slecht nieuws: dat werkt helaas niet. Er zijn wel twee opties die kunnen helpen, maar in beide gevallen ben je beter af met een Google Chrome-browser met ingebouwde Cast-functies.

Optie één is namelijk Google Chrome-browser gebruiken voor het streamen van content via Firefox. Download en open Chrome op je pc, ga naar de instellingen (drie puntjes rechts bovenin) en druk op Casten. Selecteer onder bronnen Bureaublad en open nu wederom Firefox.

Wanneer je een Chromecast binnen je netwerk selecteert, dan wordt je volledige bureaublad gecast (dus ook andere dingen die je op je pc of laptop doet). Aangezien Firefox een programma op je computer is, word dat ook gecast. Maar goed, dan kun je net zo goed Chrome (blijven) gebruiken.

Een andere optie is het installeren van een Android-emulator voor je Windows- of macOS-computer. Denk dan aan de populaire en inmiddels bekende emulator Bluestacks. Download en installeer het programma door de stappen van het installatieproces op te volgen.

Vervolgens krijg je via de genoemde programma’s toegang tot de Google Play Store, waardoor je wederom Firefox voor Android downloadt. Volg dan de stappen op die we hierboven beschreven om je content te casten vanaf een pc. Dit is een flinke omweg, maar uiteindelijk werkt het wel.

Tags:

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

Chromefans
Logo

Ik gebruikte
100+ Chromecast apps mag ik mijn favoriete apps met je delen?

Schrijf je dan gratis in en ik stuur ze meteen