Streaming Netflix

Laatste update:

Netflix start niet op: 4 oplossingen op een rij

Geschreven door:

Arie Vogelaar

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Help, Netflix start niet op! Bijna iedereen die graag naar Netflix kijkt, maakt het wel eens mee. Hoewel Netflix een zeer stabiele applicatie is, vinden er wel eens storingen plaats. Die storingen hebben soms met Netflix zelf te maken, maar soms ook met je internetverbinding of je televisie. In dit artikel ontdek je welke stappen je kunt zetten wanneer Netflix niet wil starten.

Netflix start niet op

Er kunnen verschillende redenen zijn dat Netflix niet wil starten. Dit kan liggen aan de app zelf, aan je internetconnectie, aan je televisie of aan je mediabox. Het kan er ook mee te maken hebben dat de app te lang niet geüpdatet is.

Netflix-storingen vinden vooral plaats op televisie, maar het kan ook zo zijn dat Netflix niet opstart via je smartphone, je tablet of je console. Op welk apparaat je dit probleem ook ondervindt, hieronder vind je een simpel stappenplan om deze storing op te lossen.

Netflix start niet op
Via: pexels.com | JESHOOTS.com, CC

Oplossingen: Netflix start niet op

1. Applicatie updaten

Zit je net lekker met een bak chips de bank, zie je een zwart scherm of een storingsmelding in beeld. Verdorie, Netflix start niet op! En je had net zo’n zin in het nieuwe seizoen van Stranger Things.

Een veel voorkomende oorzaak van dit probleem, is dat je Netflix-applicatie een update nodig heeft. Als de app verouderd is, gaat dit namelijk ten koste van de functionaliteit.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips

Het updaten van de app werkt gelukkig heel simpel. Op je smartphone of tablet kan dit via de Play Store (Android) of de App Store (iOS).

Op je televisie of console kan dit door naar je applicatielijst te gaan en de optie te zoeken voor het updaten van de app. Je kunt deze lijst vinden onder de geïnstalleerde apps.

Netflix downloaden laptop (Chromebook)
Netflix downloaden laptop (Chromebook)

2. Internetverbinding controleren

Is de app van Netflix up-to-date, maar start deze nog steeds niet op? Controleer dan de werking van je internetverbinding. De kans is aanwezig dat je een trage verbinding hebt of dat je connectie er helemaal uitligt.

Je hoeft dit niet per se via je tv te controleren, je kunt ook gewoon kijken of je op andere apparaten bereik hebt, zoals je telefoon.

Als je inderdaad geen internetverbinding hebt, helpt het om de stekker uit de WiFi-router te trekken, een minuutje te wachten en de stekker er weer in te doen. Wanneer alle lampjes weer aanstaan, kun je opnieuw proberen om Netflix op te starten. Vaak doet ‘ie het dan weer gewoon zoals het hoort.

3. Netflix-storing controleren

Soms is er sprake van een storing bij Netflix zelf. Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of dit het geval is.

Lees ook: 6 manieren om te checken of er Netflix storing is

Als er een storing is, dien je simpelweg even geduld te hebben voordat deze is opgelost. Vaak duurt dit maar enkele minuten. Duurt het allemaal te lang naar je zin? Dan kun je altijd nog een film of serie kijken op Disney+ of Amazon Prime. Zo kom je aan vermaak niets te kort.

Netflix

4. Televisie opnieuw opstarten

Is de app geüpdatet, is er geen storing en is je internetverbinding ook nog eens pico bello? Probeer dan je televisie opnieuw op te starten.

Doe dat alleen niet met de knop van de afstandsbediening, maar ook door de stekker uit de televisie te trekken en vijftien seconden te wachten voordat je deze er weer in doet. De tv wordt dan goed gereset, waardoor je zeker weet dat eventuele fouten en storingen van het apparaat zijn verholpen.

Ziggo Go Chromecast
Via: Chromefans.nl / Ziggo

Netflix start niet op Ziggo

Kijk je Netflix via de Ziggo Mediabox en start de applicatie niet? En hebben bovenstaande tips geen enkel effect gehad? Dan is het waarschijnlijk nodig om je Ziggo Mediabox te resetten. Dit kan via onderstaand stappenplan:

 1. Druk op de aan-uitknop op de achterkant van het apparaat
 2. Haal de stekker uit het stopcontact
 3. Wacht tien seconden en doe de stekker er weer in
 4. Druk opnieuw op de aan-uitknop op de achterkant van het apparaat
 5. Wacht drie minuten tot de Mediabox volledig is opgestart

Heb je een Ziggo Mediabox zonder aan-uitknop aan de achterkant? Dan kun je stap 1 en stap 4 overslaan. Je hoeft dan dus enkel de stekker erin en eruit te halen en te wachten tot de Mediabox is opgestart. Soms verschilt de werking hiervan per Mediabox. Bekijk daarom voor de zekerheid het overzicht op Ziggo.nl.

Netflix start niet op Samsung Smart TV

Krijg je Netflix niet opgestart op je Samsung Smart TV? En ligt dit niet aan de app zelf of aan je internetverbinding? Schakel je Samsung Smart TV dan uit op de volgende wijze:

 1. Druk op de aan-uitknop op de afstandsbediening
 2. Haal de stekker uit het stopcontact
 3. Controleer goed of het stand-by-lampje uitgaat
 4. Laat je apparaat 15 seconden uitstaan
 5. Stop de stekker er weer in
 6. Schakel het apparaat in via de afstandsbediening

Lees ook: Netflix uitloggen op tv: zo doe je dat

Je kunt vervolgens Netflix opstarten en kijken of het nu wel goed werkt. Lukt dit niet, kijk dan toch nog eens goed of de app geen update nodig heeft, of er geen sprake is van een storing en of het internet daadwerkelijk verbinding maakt.

Lees ook: Casten naar Samsung TV: zo kun je eenvoudig streamen

Werken geen van bovenstaande oplossingen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een hardware- of softwareprobleem dat alleen Samsung zelf kan oplossen. In dat geval kun je contact met hun helpdesk opnemen en de volgende hulpvragen stellen:

 • Helpen bij het resetten van de Samsung Smart Hub
 • Helpen bij het upgraden van de firmware
 • Helpen bij het terugzetten van de tv naar fabrieksinstellingen

Tot het probleem is opgelost, kun je gelukkig lekker blijven Netflixen via je laptop, je tablet of je smartphone.

Lees meer over Netflix op Chromefans.nl

Wil je meer lezen over Netflix en de voordelen daarvan? Of over het oplossingen van storingen en problemen? Laat je dan inspireren door onderstaande artikelen:

Meer lezen over veel voorkomende storingen? Bekijk dan wat je moet doen als Netflix hapert, als Netflix het niet doet of als Netflix zwart beeld geeft.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer