Viaplay abonnement: kosten + zo kan het goedkoper

Aanbiedingen overzicht
Viaplay met korting

Viaplay is al een tijdje beschikbaar in Nederland en werd in korte tijd razend populair. Dit is vooral te danken aan de Formule 1, die nu exclusief bij Viaplay wordt uitgezonden. Bijna elke Max Verstappen-fan heeft al een Viaplay abonnement op zak en ook liefhebbers van andere sporten, waaronder voetbal en darts, profiteren bij Viaplay van een rijk aanbod.

In dit artikel ontdek je welke abonnementen Viaplay te bieden heeft en hoe je zo goedkoop mogelijk gebruik maakt van deze nieuwe streamingdienst.

Viaplay abonnement: dit zijn je opties

We bespreken eerst de reguliere abonnements-opties. Verderop deel ik een aantal tips hoe je Viaplay goedkoper kunt krijgen.

Wil je een Viaplay abonnement afsluiten, dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt een maandabonnement afsluiten en een jaarabonnement.

Deze abonnementsvormen hebben elk hun eigen voordelen. Bekijk hieronder de specificaties om te ontdekken welk abonnement het beste bij je past.

Viaplay per maandViaplay per jaar
Sport✔️✔️
Series✔️✔️
Films✔️✔️
Kinderen✔️✔️
Kosten per maand€ 15.99€ 13.99

Een groot voordeel van Viaplay is dat je met beide abonnementen precies dezelfde service krijgt. Je kunt alle content op Viaplay bekijken en je kunt dit doen via alle denkbare apparaten, waaronder je smartphone, tablet, televisie, laptop en desktop.

Ook via Chromecast, Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV is het mogelijk om Viaplay te streamen.

Lees ook: Viaplay op TV: met deze gids lukt het altijd

Op mobiele apparaten is het tevens mogelijk om video’s te downloaden en vervolgens offline te kijken. Dit is ideaal als je graag een serie, film of sportwedstrijd kijkt terwijl je met de trein reist of in de sportschool op de hometrainer zit.

Maandabonnement

Het maandabonnement van Viaplay geeft volledige toegang tot alle content die de streamingdienst te bieden heeft. Deze content is vrij van reclames, dus je kunt zorgeloos in hoge kwaliteit naar films, series en sport kijken.

Er staan op Viaplay honderden video’s in allerlei genres. Je hoeft je dus nooit te vervelen.

Wanneer kiezen voor een maandabonnement?

Het maandabonnement is een paar euro duurder dan het jaarabonnement. Toch biedt het maandabonnement een belangrijk voordeel.

Je kunt het namelijk per maand opzeggen. Dus als het niet bevalt, zit je er niet een heel jaar aan vast.

Viaplay abonnement
Via: Chromefans

Jaarabonnement

Weet je al zeker dat je het hele seizoen van de Formule 1 wilt kijken? Of wil je de Bundesliga, de Premier League, PDC Darts en MMA op de voet blijven volgen?

Dan kun je het beste kiezen voor een jaarabonnement van Viaplay. Je zit hier natuurlijk een jaar aan vast, maar bespaart een kleine vier euro per maand op abonnementskosten.

Wanneer kiezen voor een jaarabonnement?

Dat het jaarabonnement goedkoper is, komt omdat je bij het afsluiten van dit abonnement 25% korting op de totaalprijs ontvangt. Als je geld wilt besparen, is dit jaarabonnement dus een goede keus.

Let wel goed op: de 25% kortingsactie eindigt snel. Sluit je je abonnement pas daarna af? Dan vervalt deze korting. Of daar een nieuwe actie voor in de plaats komt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Goedkoper ViaPlay-abonnement

Ben je op zoek naar een goedkoper ViaPlay-abonnement, dan zijn er een aantal opties.

  1. Check via deze pagina of er aanbiedingen zijn. Wil je F1 kijken, dan is dit ook nog een goedkopere optie!
  2. Bekijk ook de mogelijkheden bij je provider, vaak hebben deze goeie aanbiedingen

Hoe kun je nog goedkoper naar Viaplay kijken?

Er zijn diverse manieren om een Viaplay abonnement nóg goedkoper af te sluiten. Hieronder een aantal tips om jouw Viaplay goedkoper te maken.

1. Afsluiten via je provider

Een andere optie die iets goedkoper is, is Viaplay kijken via je provider. Je krijgt dan een korting op je maandabonnement.

Het levert je geen dikke winst op, maar per jaar is het toch een besparing. Hoeveel je gaat betalen is natuurlijk afhankelijk van actuele acties en de tarieven die je provider hanteert.

Hieronder een overzicht van de prijzen bij de verschillende providers.

ProviderPrijs per maandPrijs per jaar
Viaplay (maandabonnement)€ 15.99€ 191,88
Viaplay (jaarabonnement)€ 13.99€ 167,88
Viaplay bij KPN€ 13.99€ 167.88
Viaplay bij KPN (+entertainmentkorting)€ 8.99€ 107.88
Viapaly bij T-Mobile€ 13.99€ 167.88
Viaplay bij Ziggo€ 13.99€ 167.88
Viaplay via Caiway en Delta€ 12.99€ 155.88

Zoals je ziet, is de entertainmentkorting van KPN het allergoedkoopst. Je kunt gebruik maken van deze korting als je reeds klant bent bij KPN en bespaart hiermee een mooi bedrag per maand.

Lees ook alles over Viaplay bij Ziggo en KPN.

Viaplay

2. Viaplay abonnement delen

Het is ook mogelijk om een Viaplay abonnement te delen met collega’s, vrienden of familieleden. Je kunt hierdoor een hoop geld besparen.

Het is bij Viaplay mogelijk om vijf apparaten aan te melden, dus je kunt in principe met vijf verschillende mensen streamen.

Houd er rekening mee dat je met Viaplay slechts met twee schermen tegelijk kunt kijken. Dat je Viaplay met z’n vijven deelt, betekent dus niet dat je alle vijf onafhankelijk van elkaar Formule 1 kunt kijken op zondag.

Welke streamingdienst past bij jou? Ontdek het hier

Twijfel je nog over welke streamingdienst het beste bij je past? Lees dan ter inspiratie ook onderstaande guides en ontdek meer over de voordelen van Netflix en Videoland.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer