Netflix abonnement: prijs en zo kan het (veel) goedkoper

Wat kost een Netflix abonnement

Netflix is één van de populairste streamingdiensten ter wereld en er zijn dan ook miljoenen mensen met een abonnement. Maar wat kost een Netflix abonnement? Kan het ook goedkoper? Dat kan, daarom hier alle informatie op een rij, inclusief extra korting op Netflix.

Netflix abonnement

Om te kunnen streamen met de populaire dienst, heb je een Netflix abonnement nodig. Maar welke abonnementen zijn er allemaal en welke moet je kiezen?

Er zijn redelijk wat verschillen in de abonnementen, vooral als we kijken naar de prijs. Er zijn op dit moment 3 verschillende opties beschikbaar voor Netflix abonnementen:

 • Netflix Basic
 • Netflix Standaard
 • Netflix Premium

Allereerst ga ik uitleggen wat de abonnementen precies inhouden, welke eigenschappen ze hebben en wanneer je deze het beste kunt kiezen. Daarna ga ik in op de verschillen (en overeenkomsten) tussen het Netflix abonnement om vervolgens ook een aantal tips te geven die zorgen dat je korting krijgt, of in ieder geval minder gaat betalen.

Netflix eerste maand gratis / Netflix abonnement
Via: unsplash.com | Cotonbro, CC

Netflix Basic

Zoals de naam doet vermoeden, is dit het goedkoopste abonnement. Voor € 7,99 per maand heb je Netflix Basic, waarmee je gelukkig wel alle content kunt streamen. Het volledige aanbod van films, series en documentaires is dus beschikbaar. Ditzelfde geldt ook voor de apps: je kunt streamen op smartphone, tablet, laptop, tv, Chromecast, Apple TV en alle andere ondersteunde apparaten.

Wel zijn er beperkingen in bijvoorbeeld de beeldkwaliteit, deze is met SD (480p) relatief laag. Als je dit op een tv kijkt, zal het beeld er al snel korrelig uit gaan zien.

Daarnaast biedt het Netflix Basic abonnement de mogelijkheid om op één scherm gelijktijdig te streamen. Dus is er iemand aan het Netflixen op tv, dan kun je niet alsnog ook op je smartphone of tablet een stream opstarten.

Een ander kenmerk van de goedkoopste optie is, dat je op maar één apparaat downloads kunt opslaan.

Wanneer moet je nu kiezen voor het Basic Netflix abonnement?

 • Als je niet teveel geld wil uitgeven aan Netflix (check dan sowieso de opties hieronder)
 • Als de kwaliteit van de stream niet zo belangrijk is
 • Als je veel op je telefoon streamt, de kwaliteit is dan iets minder relevant (alhoewel je het verschil wel vrij goed ziet)

Samengevat betekent dat dus het volgende voor Netflix Basic.

Basic
Prijs (maandelijks)€ 7,99
Aantal schermen (gelijktijdig)1
Downloads opslaan (aantal apparaten)1
Kwaliteit van streamSD (480p)
Volledige aanbod films en series
Kijken via tv, laptop, smartphone en tablet
Reclamevrij

Netflix Standaard

Het tweede en meest gekozen abonnement is Netflix Standaard. Hiermee kunnen de meeste mensen eigenlijk wel uit de voeten en wordt tegenwoordig aangeboden voor € 11,99.

Het Standaard Netflix abonnement biedt in tegenstelling tot de Basic-variant een wat betere kwaliteit van streamen. Hiermee is het mogelijk om zowel HD (720p) als Full HD (1080p) te kijken. Als je op een groot scherm kijkt, is deze laatste eigenlijk wel het minimale dat je nodig hebt.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om twee streams tegelijkertijd te bekijken op verschillende apparaten, waarbij je dan ook meteen de downloads op 2 apparaten kunt opslaan.

Zoals te verwachten heeft het standaard abonnement van Netflix ook toegang tot alle apps voor onder andere smartphone, tablet, laptop, tv, Chromecast, Apple TV en meer. Ditzelfde geldt voor toegang tot de series.

Wanneer kies je voor Netflix Standaard abonnement?

 • Als je vaak op tv kijkt: full HD is hier een gangbare kwaliteit
 • Als er meer mensen in je huishouden zijn die Netflix gebruiken (op meerdere apparaten)
 • Als je niet teveel en niet te weinig wil betalen voor je Netflix abonnement

Hieronder een overzicht van Netflix Standaard.

Standaard
Prijs (maandelijks)€ 11,99
Aantal schermen (gelijktijdig)2
Downloads opslaan (aantal apparaten)2
Kwaliteit van streamFull HD (1080p)
Volledige aanbod films en series
Kijken via tv, laptop, smartphone en tablet
Reclamevrij

Netflix Premium

Het duurste Netflix abonnement wordt Premium genoemd. Zoals de naam doet vermoeden krijg je hier een aantal extra’s voor, maar dat brengt ook direct met zich mee dat je er meer kwijt bent per maand: € 15,99.

Hiermee kun je – als de content beschikbaar is en je apparaat het ondersteunt – streamen in 4K. Dat is tegenwoordig (bijna) standaard als je een nieuwe tv koopt bijvoorbeeld. Dit is op het moment van schrijven de beste beeldkwaliteit die aangeboden wordt door Netflix. Hou er hierbij wel rekening met het feit dat niet alle films en series in deze kwaliteit worden aangeboden.

Met Netflix Premium kun je op 4 schermen tegelijkertijd streamen en heb je logischerwijs toegang tot alle films, series en documentaires van Netflix. Ditzelfde geldt voor de apps, waardoor je op alle devices je favoriete serie of films kunt kijken.

Wanneer kies je voor het Netflix abonnement Premium

 • Als je in 4K wil streamen
 • Als je huishouden uit meer dan 2 mensen bestaat die tegelijkertijd Netflix willen streamen
 • Als je op veel apparaten films en series wil downloaden

Hieronder nog een samenvatting van het Premium-abonnement met alle mogelijkheden en opties.

Premium
Prijs (maandelijks)€ 15,99
Aantal schermen (gelijktijdig)4
Downloads opslaan (aantal apparaten)4
Kwaliteit van stream4K (2160p)
Volledige aanbod films en series
Kijken via tv, laptop, smartphone en tablet
Reclamevrij

Netflix prijs: alle abonnementen op een rij

Nu we alle abonnementen afzonderlijk besproken hebben, is het natuurlijk ook nog goed om alles even op een rij te zetten.

Hieronder daarom een overzicht van alle Netflix abonnementen met de daarbij behorende opties en prijzen. Het is goed mogelijk dat dit in de toekomst verder wordt uitgebreid met bijvoorbeeld een goedkoper abonnement, waar je advertenties te zien krijgt voor of tijdens een film en serie.

BasicStandaardPremium
Prijs (maandelijks)€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Aantal schermen (gelijktijdig)124
Downloads opslaan (aantal apparaten)123
Kwaliteit van streamSD (480p)Full HD (1080p)4k (2160p)
Volledige aanbod films en series
Kijken via tv, laptop, smartphone en tablet
Reclamevrij

Wil je een Netflix abonnement afsluiten, dan kun je terecht op de site van Netflix.

Gratis maand Netflix?

Een gratis maand Netflix lijkt je wel wat? Dan heb ik helaas slecht nieuws: sinds 2020 biedt Netflix geen gratis maand meer aan. Het is dus niet meer mogelijk om de populaire streamingdienst 30 dagen gratis uit te proberen.

Wat precies de reden is om dit niet meer aan te bieden, is officieel niet bekend. Maar mogelijk heeft het te maken met de populariteit van Netflix en de daarbij behorende kosten en verdienmodellen.

Wil je wel een maand gratis streamen? Dan zijn er nog genoeg diensten die dit wel aanbieden. Dat zijn onder andere:

Netflix met korting: de opties op een rij

Nu we weten hoeveel een abonnement kost, zijn er ook manieren om Netflix met korting te krijgen. Door een aantal simpele trucjes toe te passen, of goed naar aanbiedingen te zoeken, kun je een goedkoop Netflix abonnement krijgen.

Ook zijn er manieren die ‘minder legaal’ zijn, waarbij je accounts kunt kopen waar op oneerlijke manier toegang tot is verkregen. Dit is uiteraard niet de bedoeling en dus ook niet toegestaan volgens de voorwaarden van Netflix. Neemt niet weg dat dit nog steeds op grote schaal gebeurt.

1

Sluit een abonnement af in een ander land (eenvoudiger dan je denkt)

Nederland en België zijn welvarende landen, waar het gemiddelde inkomen relatief hoog is. Dat wil dus zeggen dat ook de prijzen voor Netflix relatief hoog zijn.

Er zijn echter ook landen waar dit anders is, waardoor ook de prijzen van Netflix daar een stuk lagere zijn. Er zijn landen waar je nog geen € 2,50 betaalt voor het goedkoopste Netflix-abonnement. Zoals je je kunt voorstellen wil het bedrijf voorkomen dat je een dergelijk goedkoop uit bent in Nederland.

Toch is het nog steeds relatief eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen. Landen als Pakistaan, maar ook Turkije zijn relatief goedkoop als het op de populaire streamingdienst aankomt.

Om dit voor elkaar te krijgen heb je een aantal dingen nodig: een (virtuele of prepaid) creditcard en een VPN (zelf gebruik ik NordVPN). Het eerste uiteraard om te betalen en de tweede om Netflix te doen geloven dat je ook daadwerkelijk in dat land bent.

 • Download en installeer eerst de VPN (ik gebruiik deze)
 • Zodra deze geïnstalleerd is, zet deze op ‘Turkije’
 • Ga vervolgens naar deze website van Netflix Turkije (deze is in het Engels)
 • Sluit een Netlfix-abonnement af met een Turks adres

Ook al sluit je een abonnement af in Turkije, toch kun je gewoon in Nederland en België kijken gelukkig.

Netflix abonnement
Via: cottonbro (Pexels) Wat kost Netflix bij Ziggo?
2

1 jaar lang gratis Netflix (tijdelijke actie)

Regelmatig komen er aanbiedingen voorbij waar je tijdelijk gratis Netflix kunt kijken. Vaak zien we dit bij providers.

Ben je dus van plan om binnenkort over te stappen, dan is het altijd goed om te checken of er actuele acties zijn. Op dit moment heeft Ziggo een actie waarmee je een jaar lang gratis Netflix en Videoland kunt kijken.

De details over deze gratis Netflix-actie kun je hier vinden

3

Deel een abonnement

En waar je ze kunt vinden

Hoe lang dit nog precies gaat (en mag) van Netflix is nog niet helemaal duidelijk, maar het delen van een abonnement is natuurlijk een goede manier om de kosten van een abonnement te drukken.

Vooral als je gaat voor het duurste Netflix-abonnement en je dus met vier personen tegelijkertijd kunt kijken, dan heb je ineens een heel ander kostenplaatje.

Er gaan op het moment van schrijven wat geruchten over het feit dat Netflix mensen die een account delen extra wil laten betalen. Maar tot dat moment: delen is een goede optie (en wordt door heel veel mensen gedaan).

Wat kost Netflix bij Ziggo
Foto: Chromefans.nl
4

Zoek naar 'hele goedkope' Netflix abonnementen

En waar je ze kunt vinden

Dit is een beetje een grijs gebied: er worden online veel goedkope Netflix-abonnementen aangeboden. Dit zijn vaak accounts die niet volledig legitiem zijn verkregen, alhoewel de verkopers anders beweren.

Op sites als bijvoorbeeld AliExpress vind je vaker goedkope Netflix-accounts, net als andere streaming-diensten. Toch zou ik dit niet aanbevelen.

Netflix alternatieven: een aantal opties op een rij

Er zijn tegenwoordig steeds meer streamingdiensten, waardoor je keuzes moet maken waar je je geld aan wil uitgeven. Toch zijn er steeds meer Nederlanders met één, twee of meer streaming-abonnementen. Dus heb je niet genoeg aan alleen een Netflix abonnement, dan zijn er gelukkig nog veel alternatieven.

Hieronder een beknopte lijst van alternatieven voor Netflix.

 • Videoland – Groot aanbod Nederlandse series, films en programma’s.
 • Disney+ – Alles van Disney, Marvel en meer. Scherp geprijsd ook.
 • Amazon Prime – Streamingdienst van Amazon met een aantal toffe exclusieve titels
 • HBO Max – De ‘nieuwkomer’ in Nederland, maar met veel, sterke content.
 • Pathé Thuis – Als je vooral films wil huren (dus geen maandelijks abonnement)
 • Ziggo Movies en Seriescatalogus (blauwe ster) – Video-dienst van Ziggo met veel series en films.
 • ViaPlay – Streamingdienst die vooral populair is geworden door Formule 1 in Nederland.

Tot slot: Netflix abonnement

In dit artikel kun je alle info vinden over het Netflix abonnement, maar check toch altijd van tevoren of deze informatie nog juist is.

Voor nu wens ik je vooral veel stream-plezier!

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer
 

Chromefans
Logo